Başak Burcunun Genel Özellikleri

basak_burcu

Başak Burcunun Genel Özellikleri
Kişilik Özellikleri
Mükemmelletçiliğin ve detayların efendileri Başak burçları Zodyak kuşağının altıncı burcudur. Hesap kafası çok iyi gelişmiş ve analizci yanı fevkalade olan Başaklar, soğuk duruşlarında tatlı bir mizah anlayışı taşırlar.

Hislerinden önce mantıklarıyla karar veren, ölçüp tartan, kurgulayarak bazen de kuruntulayarak düşünmeyi sever. Kurgu yapısı o kadar gelişmiştir ki, senaryo yazarlığı konusunda kariyer yapabilir. İletişimin ve zekanın gezegeni olan Merkür tarafından yönetilen Başak burcu insanı kafasında ki kelimeleri tıpkı evinde ki çekmeceler gibi düzenler, öyküleştirir.

Kafasında yüzde yüz netleşmeyen konuları masaya yatırmayı sevmez. Belirsizlik ve ön görememe onu çok rahatsız eder. Adeta diken üstünde yaşar. Kendisi gibi net insanları sever. Alınan kararın yada yapılan önerinin haklı gerekçeleri olmalıdır, tek tek bunları öğrenmek, analiz edip kıyaslama yapmak ister. Başka bir burcun insanı olsa bu kadar ayrıntı da boğulur dediğinizi duyar gibiyiz. Kesinlikle haklı olduğunuzu söyleyebiliriz. Başaklar ayrıntı da boğulmak bir yana bu detaylarda sörf yapmaktan zevk alırlar.

Yönetici Gezeni: Merkür
Doğum Tarihleri: 24 Ağustos-22 Eylül
Elementi: Toprak
Sloganı: “Şeytan ayrıntı da gizlidir”

Anlaştığı Burçlar:

Oğlak, Boğa, Balık

Yıllık Burç Yorumları:

2019 Yılı Başak Burcu Yorumu

Aylık Burç Yorumları:

2018 Kasım Ayı Başak Burcu Yorumu
2018 Aralık Ayı Başak Burcu Yorumu
2019 Ocak Ayı Başak Burcu Yorumu
2019 Şubat Ayı Başak Burcu Yorumu
2019 Mart Ayı Başak Burcu Yorumu
2019 Nisan Ayı Başak Burcu Yorumu
2019 Mayıs Ayı Başak Burcu Yorumu
2019 Haziran Ayı Başak Burcu Yorumu
2019 Temmuz Ayı Başak Burcu Yorumu
2019 Ağustos Ayı Başak Burcu Yorumu
2019 Eylül Ayı Başak Burcu Yorumu
2019 Ekim Ayı Başak Burcu Yorumu

Burçlarla Uyumu:

Başak Burcu Kadını – Koç Burcu Erkeği Uyumu
Başak Burcu Kadını – Boğa Burcu Erkeği Uyumu
Başak Burcu Kadını – İkizler Burcu Erkeği Uyumu
Başak Burcu Kadını – Yengeç Burcu Erkeği Uyumu
Başak Burcu Kadını – Aslan Burcu Erkeği Uyumu
Başak Burcu Kadını – Başak Burcu Erkeği Uyumu
Başak Burcu Kadını – Terazi Burcu Erkeği Uyumu
Başak Burcu Kadını – Akrep Burcu Erkeği Uyumu
Başak Burcu Kadını – Yay Burcu Erkeği Uyumu
Başak Burcu Kadını – Oğlak Burcu Erkeği Uyumu
Başak Burcu Kadını – Kova Burcu Erkeği Uyumu
Başak Burcu Kadını – Balık Burcu Erkeği Uyumu
Bunu da oku :  Aslan Burcu Kadını - Kova Burcu Erkeği Uyumu

Başak Burcunun En İyi Anlaştığı Burçlar
Oğlak Burcu
Aynı grubun burçlarının dostluk ve duygusal ilişkilerde çok güzel bir uyum bekliyor. İkisi de mantık ve iyi niyet üzerine ilişkilerini gerçekleştirecektir. İkisi de işlerini ön planda tutar, maddi olarak güvende olmak isterler. Dışarıdan bakılınca biraz yavan bir ilişkidir fakat iki burçta keyfi yerindedir.

Boğa Burcu
Gruptaşı olan Boğa burcuyla ahenkli bir uyum içinde olan Başak Burcu, Boğa burcu insanın güvenli sağlam yapısına hayran kalacaktır. Uzun yıllar süren sağlam bir ilişkiye açılan bu kapı Boğa burcunun inatçı yapısı ve Başak burcunun sert eleştirileriyle kapanabilir.

Balık Burcu
Karşıt burcu olan Balık ile güzel bir uyum sağlayan Başak burcu, kendisindeki katı mantık yapısını Balık burcu ile dengeleyecektir. Başak burcunun manevi tarafını ortaya çıkacak kombinasyon, Balık burcunun hassas yapısı için tehlikeli olabilir. Çünkü Başak’ın eleştirleri Balık’ın kalbini kırmaya yetecektir.

Başak Burcunun Olumlu Özellikleri
Düzenli bir Başak her eve, her ofise lazımdır. Onun için ferahlık düzendir. Düzensiz ortamda kendini hasta gibi hisseder. Düzenini bozan kişiyle anlaşamaz, rahatlık ona göre bir şey değildir.

Merküryan Başak insanı hem zeki hem de akıcı konuşabilen nadir burçlardandır. Bütün detayları enine boyuna görür, kimsenin görmediği ayrıntıyı fark edip çoğu zaman minik bir rötuşla bozulan ne varsa tamir edebilir.

Bunu da oku :  Yay Burcu Kadını - Yengeç Burcu Erkeği Uyumu

Her şeyin kesin çizgilerle çizildiği bir yaşam da mükemmele kulaç atmak zor olmasa gerek. Hata yapmamak için bir işe başlamadan önce defalarca kontrol eder. Ulaşmak istediği sonucu da çokça denetleyerek içine sinen bir iş çıkarmak ister.
Başak çözüm burcudur, verdiği tavsiyeler akıl süzgecinden geçmiş tecrübeli tavsiyelerdir.

Başak Burcunun Olumsuz Özellikleri
Düzen ve titizlik takıntısı Başak burcunun düştüğü bir handikaptır. Bu anlamda Obsesif tanılara Başak burcu insanı meyillidir. Toplu evi tekrar düzenleyen Başak insanı bazen çevresindekileri çileden çıkartır, düzenini bozan insanlara kan kusturabilir.

Çok zor beğenen Başak burcu insanı, eleştiri oklarını fırlatmaktan hiç çekinmez. Bu anlamda dilinin kemiği yoktur. Kırdığını ya fark etmez ya da bunu normal karşılar. Çünkü bu eleştirdiği kişinin daha iyi bir seviyeye çıkacağına inanmaktadır. Bunu onun iyiliği için yapmıştır.

Kontrolcü Başak burcu denetlemek, sorgulamak ve şüpheye düşmek konusunda bir numaradır. Kuşkucu tavrı ve güvende hissetme dürtüsü her şeyi kontrol etme ihtiyacı duydurur.

Başak Burcunun Ünlüleri

  • Friedrich Nietzche
  • Leo Tolstoy
  • O. Henry
  • Ray Charles
  • Agatha Christie
  • Peter Sellers
  • Sophia Loren
  • Ingrid Bergman
  • Greta Garbo
  • Michael Jackson
  • Ahmet Necdet Sezer
  • Hale Soygazi
  • Müjdat Gezen
  • Hande Ataizi
  • Uğur Dündar
  • Burak Kut
5/5 - (6 votes)
(Visited 25 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment