6 Ocak Güneş Tutulması

6_ocak_gunes_tutulmasi

Yılın İlk Tutulması

Yılın ilk tutulması 6 ocak 2019’da 15 derece (aşağı, yukarı) Oğlak Burcunda sabah 04:20 civarında parçalı bir Güneş tutulması gerçekleşecek. 2019 yılında 3 güneş tutulması, 2 ay tutulması yaşanacak. Bunların ilki kapımızı çalmak üzere. Burçlara etkilerine geçmeden önce dilerseniz Güneş tutulması’ndan bahsedelim.

Güneş tutulması nedir?
Güneş tutulması, ayın güneşin üstüne uygun bir açı ve uygun bir noktadan örtünmesi anlamına gelmektedir. Ay güneşe oranla çok daha ufak bir boyutta olsa da doğru açıda durması sonucu güneşin dünyaya ulaşacak ışıklarını keserek güneş tutulmasına neden olur. Güneşin kesilen ışığı ise dünya üzerinde belli bir bölgede gölge oluşturur.

Bunun dışında Dünya’ya göre Güneş ile kavuşum formunda olması gerekmektedir. Bu durumda da yörünge düzleminin Dünya’nın Güneş çevresindeki yörünge düzlemi ile çakışması anlamına gelir. Bir sene çevresinde Ay, Dünya çevresinde on iki kez döner. Ancak buna rağmen Ay’ın yörünge düzlemi ile Dünya’nın yörünge düzlemi arasında beş derece kadar bir açı olması sonucu, Ay her defasında Güneş’in tam önünden geçmez. Bundan dolayı da çakışmalar seyrek olarak yaşanır. Bu sebeple de güneş tutulmaları her zaman gerçekleşmez.

6 Ocak 2019 Güneş Tutulması

Pluto ve Satrün’ün tam orta noktasında gerçekleşen bu güneş tutulması Vega Sabit yıldızının etkisini de alacak ve Güneş, Ay, Satürn, Plüto kavuşum yapacak. Etkileri Aralık ortalarında başladı. Kafa karışıklığından arınmak, melenkoli ve depresyondan sıyırılmayı bize öğütlemekte. Oğlak burcunda ki bu tutulma güçlü olmamızı, kariyer hedefleri kurmamızı ve geçmişteki olaylara takılı kalmaktan uzaklaşmamızı istiyor. 2019 yılı yapılandırma senesi, bu tutulma ilk adımı atıp, alt yapı yapıyor. Bu tutulmanın gündelik yaşamımızda ki etkileri dışında maalesef tektonik hareketleri de tetikleyebilmesi olası.

15 derece Oğlak burcunda kişisel doğum haritanızda bir gezegen varsa ve bu derece hangi evinizde ise bu noktadan etkileneceğinizi belirtelim. Satüryen bir tutulmadır, biraz sizi sarsar ama eğer emek verilen bir alansa bu tutulmanın sonucu bireylerin hayrına olacaktır. Burçlara göre yorumları özellikle yükselen burcunuza göre okuyun.

Koç Burcu

Güneş tutulması 10. evinizde. Güneş tutulmaları daima yeni ay ile birlikte olur. Özellikle kariyer, başarı, meslek ve sorumluluklar alanında yenilikler verecek. Genel olarak Ocak ayında üslerinizle olan ilişkileriniz, kendinizi iş ortamında ifade edişiniz dikkat çekiyor. Kariyer değişimi, meslek değişimi, itibar ve kıdem gibi konularda değişim sizi korkutabilir ya da adım atmakta çekinebilirsiniz. Artık bişeyler bitmiştir ve dönüşüm bekliyorsunuzdur. Kafanıza koyduğunuz bu yenilikler için mücadele edeceğinizi söyleyebiliriz. Bunun içinde işinizden ayrılmanız ya da var olan meslekleğinizden vazgeçmeniz söz konusu olabilir.. Emekli olmak isteyen koç burçları için bu önümüzdeki 6 ay içinde fırsatlar doğabilir.

Bunu da oku :  Yay Burcu Kadını - Başak Burcu Erkeği Uyumu

Boğa Burcu

Sevgili boğalar sizde toprak elementi bir burçsunuz ve tutulma diğer bir toprak burcu oğlakta olacak. Gerçekleşecek güneş tutulması 9. evinizde. Özellikle yurt dışı bağlantılı işler, eğitim, hayatınızı değiştirecek tavsiyelerin kısacası yaşamınıza ışık tutabilecek yenilikler kapınızda olacak. Artık hayatınızın vizyonunu genel olarak değiştirmek isteyeceksiniz. Seyahat ile gündemleriniz bu bir kaç ay için tutulmayla artabilir. Dava sürecinde olan işlemleriniz var ise size yeni gelişmeler getirebilir. Eğitim ve derin çalışmalar adına güzel bir zaman olmasına rağmen bu durumlarla ilgili endişeler geliştirebilir. Özellikle akademik çalışma ve dini seyahateler yapmak isteyen boğalar için destekleyici etkiler açığa çıkacak. Bunun yanı sıra yurtdışına iş yapmak isteyenler için disiplinli ve sıkı tutanlar için iyi haberler var.

İkizler Burcu

İkizler burcunun 8. evinde gerçekleşen bu tutulma, sizin hayata-ölüme bakışınızın değişeceği, kozmozla ilgili derin kavrayış şansı yakaladığınız bir dönüşümün işaretlerini bu tutulma ile yakalayabilirsiniz. Güneş tutulmaları daima yeni ay ile birlikte olur. Eşinizin ya da eşinizin ailesinden gelir getirisi söz konusu olabilir. Miras veya nafaka kazanabilirsiniz. Eğitim alıyorsanız burs alabilir bu alanlarda destek görebilirsiniz. Çalışıyorsanız prim almanızı sağlayabilir ya da talep ettiğiniz krediyi elde edebilirsiniz.Bunun yanı sıra miras, tazminat, nafaka gibi beklentileri olanlar için işi doğru yapanların beklentileri gerçekleşecek. Eşiniz ve ortağınızla ilgili ciddi davrandığınızda sorunları halının altına süpürmezseniz muhakkak olumlu sonuçlar alırsınız.

Yengeç Burcu

Sevgili Yengeç burçları zıt burcunuz oğlakta gerçekleşecek olan tutulma sizin evlilik-ilişkiler olan 7. evinizde gerçekleşecek. Yeni bir ilişkiye yelken açabilirsiniz. Ya da var olan ilişkiniz farklı bir boyuta taşınabilir. Evliliğinizde güzel gelişmeler de gündeminizde olabilir.Karşınıza çıkacak ilişkiye hazır hissetmeyebilir bu birliktelik için endişeye kapılabilirsiniz. Gönlünüzün sesine kulak verirseniz yanılma payınız az olacaktır. Zaten siz bu durumu hissedersiniz. Fikir almak için güvendiğiniz insanlara danışsanızda karar sizde bitecektir, unutmayın… Evliliklerindede varolan zorlukları da düzeltmek için imkan doğabilir ya da boşanma şartları oluşan evlilerin ayrılışına vesile olabilir. Yeni ilişki isteyenler için özellikle ciddi ilişkiler isteyenlerin beklediği zaman dilimi geldi. Öncü bir burç olan tutulma sizi en az oğlak burcu kadar kadersel etkileyebilir.

Bunu da oku :  Koç Burcu Nisan Ayı Yorumu

Aslan Burcu

6.evinizde gerçekleşen satrünyen güneş tutulması yazdan beri etkisi süren sağlık sorunlarınıza dikkat çekiyor. Yeni bir düzen istiyorsanız çok güzel bir zamandasınız. Yeni bir şehri, yeni bir rutini, yeni bir ortamı size sunarken çekincelerinizi de ortaya koyacaktır. Yeni görevler hedefleriniz arasındayken korkularınızı yenmeniz gerekmektedir. Kesinlikle bu değişim ve dünüşümü uzun bir zamandır bekliyorsunuz. Kafanıza koyduğunuz bu yenilikler için mücadele edeceğinizi söyleyebiliriz. Dişlerinize dikkat derim. Kronik hastalıklarınızı stabile etmek için tam zamanı. Sarsıntıdan daha az etkilenmek için lütfen dikkat edin.

Başak Burcu

Güneş burcu ve yükselen burcu başak burçları bu tutulma sizin 5. evinizde. Çocuklarınızla ilgili radikal kararlar almanın zamanı geldi. Keyif aldığınız konularda yeni bir sürece giriyorsunuz. İşler kolaylaşırken alışık olmadığınız için boşluğa düşebilirsiniz. Yaratıcı yönlerinizi daha çok farkedebileceğiniz bir ay olabilir.
Hayatınızı akışa bırakıyorken tuttuğunuz iplerin elinizden kaymasıda sizi çekinceye sürükleyebilir. Özellikle hoşlandığınız biriyle ilişki başlatma konusunda kaygı duymaya başlayabilirsiniz. Bekar başaklara ise ciddi ilişkiler için kapılar açılabilir.

Terazi Burcu

4.evdeki tutulma köklerinizi büyük ebeveynlerinize işaret ediyor. Ev satmak veya almak isteyenler için destekleyici bir tutulma. Konforlu ve rahat hissedeceğiniz yeni ortamlar sizin gündeminiz olacak. Özellikle ev ve aile temalı konularda yenilikler söz konusu olabilir. Kiminiz yeni yuva kurma kararı alırken kiminizde boşanma kararı alabilir. Evden ayrılma, ayrı eve çıkma gibi konularda önemli dönüşümler yaşıyor olacaksınız. Yeni ev, yeni eşya, yeni araba gibi istekleriniz sizi biraz kaygılandırabilirTerazi burcu öncü bir burç olduğu için bu tutulmanın etkisini daha çok hissetme hatta sert etki alma ihtimali var ama terazi jüpiterden de destek aldığı için bu etki azalacak. En azından sertliği yumuşuyor.

Akrep Burcu

3. evinizdeki tutulmaya hem plutonun hem de Satrünün ve de güney ay düğümünün eşlik ettiğini söylemek isterim. Kontrat ve sözleşmeler ile yeni dönüşümler yaşayabilirsinz. Daha becerikli daha yetenekli bir insan olmak istiyorsunuz. Kesinlikle bu değişim ve dünüşümü uzun bir zamandır bekliyorsunuz. Kafanıza koyduğunuz bu yenilikler için mücadele edeceğinizi söyleyebiliriz. Bu değişimler sizi biraz korkutabilir, endişeye kapılmadan soğukkanlı davranmalısınız. Bazı şeyleri ardınızda bırakmanız söz konusu olabilir. Önümüzdeki 1,5 yıl boyunca hep yeni kararlar alacağınızı böylelikle hayatınızı dönüştürmeyi başaracağınızı söyleyebiliriz.Yakın iletişimlerinize ve kardeşlerinizle ilişkilerinize çok çok dikkat edin. Bazı arkadaşlarınızın perde arkası görünümü aralanabilir.3.

Bunu da oku :  Venüs Retrosu 2018 (5 Ekim - 16 Kasım)

Yay Burcu

2.evinizde gerçekleşecek olan tutulma Jüpiterinde etkisiyle parasal kaynaklarınızı daha da artırabilir. Ya da iş arayan kişilerin iş alanlarını tetikleyebilir. Venüs ve jüpiterde natal haritanızda 15 derece civarındaysa emeklerinizin meyvesini yeme zamanı. Yeni yatırımlar, yeni para girişleri ve buna yol açacak iş fırsatlarınla karşılaşabilirsiniz. Mali tablonuzu masaya yatırıp bütçeniz için kararlar almak isteyebilirsiniz. Ortak kazanımlar, miras ve nafaka konusunda ve para kanalları hakkında önümüzdeki 1,5 yılı kapsayacak dönüşümler söz konusu olacak.

Oğlak Burcu

Sizin 1. evinizde gerçekleşecek olan tutulma özellikle yükselen derecesi 15 olanların hayatını kökünden değiştirecek. Sizin hiçbirşeyiniz kolay olmadı ama bu sefer biraz daha hızlı ve kolay olabilir. Sil baştan kendinizi değiştirmek isteyecek ve bunu da başaracağınız çok güzel başlangıçlar yapacağınızı söyleyebiliriz. Görünümünüzden düşünce yapınıza kadar yepyeni bir 2019 yılı hayal ediyorsunuz. Yeni bir kaarar, yeni bir duruş ile benliğinizi hem çevrenize hemde kendinize kanıtlama peşindesiniz.

Kova Burcu

11.evinizde gerçekleşecek olan tutulma, iç dünyanızda bir açılıma neden olacak. Ancak özellikle içe dönük vesvese hastalıklarınız varsa biraz sizi bunaltabilir. Bu durumda olan kovalara çok cesur olmamalarını özellikle bir iki ay risk almamasını tavsiye ederim. Çevrenizden uzaklaşmak isteyerek, inzivaya çekilmeyi deneyebilirsiniz. Arka planda kalıp gözlemlemiyi tercih edebilirsiniz. Yorgunluklarınız sizi iç dünyanıza çekiyor adeta. 2019 yılı için yeni kararların koza aşaması olarak düşünebilir, bazı şeyleri ardınızda bırakmanız söz konusu olabilir.

Balık Burcu

12. evinizde olan tutulma size artık ihtiyacınız olan sosyal çevreyi getirecek. Bu çevre daha aklı başında tutarlı orta yaş insanlardan oluşan bir sosyal çevre olabilir. Uzun vadede size çokça fayda sağlayacak arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Sosyal ortamınız tazelenirken eski çevrenizin etkilerinden kurtulmak isteyebilirsiniz. 2019 yılında gerek kariyer anlamında gerekse yaşam kalitenizini arttırmak adına atacağınız adımların ayak seslerini bu aşamada duyabilirsiniz.

5/5 - (4 votes)
(Visited 6 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment